Activiteit

Maak een blijf-in-uw-kot-krant

Deel de krant van het woonzorgcentrum met familieleden

Dit is een initiatieven ingezonden door studenten orthopedagogie aan AP Hogeschool Antwerpen. Uit 130 inzendingen kozen we er drie.

Uitwerking

De medewerkers van het woonzorgcentrum kunnen een eigen krant maken waarin ze verschillende initiatieven van de bewoners plaatsen. De bewoners werken zo actief mee aan de krant, ze kunnen een gedicht schrijven, een tekening maken, recepten vermelden van gerechten die ze vroeger ook maakten, vroegere ervaringen waarbij ze ook thuis moesten blijven,..

Daarnaast kunnen er ook foto’s geplaatst worden van de activiteiten die plaatsvinden in het woonzorgcentrum, deze kunnen de medewerkers maken maar kunnen ook gemaakt worden door een bewoner zelf.

Door deze krant kan het woonzorgcentra laten weten hoe het gaat met hen en kunnen ze ideëen geven van wat de mensen thuis kunnen doen om zo in ‘hun kot te blijven’.

Stappen

Bespreek eerst het idee met de verschillende afdelingen. Wanneer de verschillende afdelingen akkoord gaan kan er besproken worden wat er allemaal in de krant komt, dit kunnen verschillende verhalen zijn van vroeger (want vroeger hebben er ook enkele gebeurtenissen plaatsgevonden waardoor de mensen thuis moesten blijven), gedichten, recepten van gerechten die de bewoner vroeger heeft gemaakt, foto’s van de bewoners, verschillende activiteiten die de bewoners hebben gedaan,…. Laat de bewoners zelf kiezen van wat ze in de krant willen zetten. De krant kan opgedeeld worden in de verschillende afdelingen van het woonzorgcentrum zo kan de familie/vrienden van de bewoner sneller terug vinden. Voeg alle teksten, foto’s,… samen volgens de verschillende afdelingen. Plaats de krant op de website, op facebook en doe ze eventueel op de post naar de familieleden (want niet iedereen heeft facebook of internet). Als de bewoners het leuk vinden om de krant te maken kan het herhaald worden bv 1 keer in de maand, 1 keer om de twee weken,...

De krant kan ook worden verdeeld in het woonzorgcentrum, zo leren de bewoners elkaar beter kennen en lezen ze wat de andere bewoners doen in het woonzorgcentrum.

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan