Activiteit

Maak een fietstocht met een Riksja

Gezellig samen een tochtje maken buiten het WZC met een Riksja, duofiets of rolstoelfiets

Wat is een Riksja?

Een Riksja is een elektrisch ondersteunde fiets met vanvoor een zitbank voor 2 personen. Het voetbankje kan naar beneden geklapt worden waardoor bewoners geen opstapje moeten maken.

De Riksja in WZC Nottebohm

Wij werken met vrijwilligers die ons een bericht sturen in Whatsapp en dan zoeken we twee bewoners die zin hebben in een rit. De bewoners mogen zelf hun keuze van bestelling doorgeven aan de vrijwilliger. Zo zijn er al fietstochten gemaakt naar Linkeroever, Nachtegaelenpark, de kaaien en ook eens naar het huis van een bewoonster die nog eens wou zien waar ze vroeger woonde.
Omwille van de coronamaatregelen gaan er telkens twee bewoners van dezelfde leefgroep mee. Vroeger waren dit vaak bewoners van verschillende leefgroepen, zodat bewoners eens nieuwe mensen konden ontmoeten. Voor Corona werd er al eens een tussenstop gemaakt op café, maar dit doen we momenteel niet.

Meerwaarde

Dankzij de Riksja komen bewoners buiten het WZC, terug in de maatschappij. We hebben vaak veel bekijks: onbekenden trekken foto’s of zwaaien. Onlangs kwam een bewoonster die meereed een groot deel van haar familie tegen tijdens de fietstocht, dat deed haar veel deugd.

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Print
Deel activiteit