Activiteit

De koffer van je leven

De koffer van je leven is een manier om je bewoner beter te leren kennen.

cloud_download 4 downloads

Je gaat individueel langs bij je bewoner. Belangrijk is dat je wel de tijd hebt om bij je bewoner te blijven.

De koffer van je leven is een individuele activiteit/gesprek om de bewoner ‘beter’ te leren kennen in het vroeger en het nu. Met deze activiteit is het belangrijk dat de bewoner zich gehoord voelt.

Elk verhaal van ieder persoon is mooi –het verhaal is nooit af daarom is het belangrijk om te blijven investeren in je bewoner. Heb je interesse in je bewoner en wil je heel graag meer te weten komen om een nog betere zorg en nog beter dagbesteding te kunnen geven dan raad ik je aan om deze vertelkoffer eens te gebruiken.

In de vertelkoffer zitten twee mapjes:

  • Eén mapje met vragen in het NU.
  • Eén mapje met vragen in het VROEGER.

Je mag er één mapje uitnemen. Neem een mapje dat voor jou als zorgverlener een meerwaarde kan zijn. Ook zitten er foto’s in –deze foto’s kan je op tafel leggen bij de bewoner op kamer. De bewoner mag telkens één foto nemen en jij kan er de vragen bij stellen. De vragen zijn echter alleen maar een hulpmiddel voor jou als zorgverlener, je kan er zelf bij verzinnen. Let wel dat de vragen die je extra stelt passen bij het onderwerp van de foto.

Wanneer plannen

Het is belangrijk dat je deze activiteit doet wanneer je zelf voldoende tijd hebt om te kunnen luisteren. De bewoner moet zich vertrouwd voelen met jou –het is belangrijk om zelf rustig te zijn. Stel dat je deze individuele activiteit eens wilt doen maar je hebt minder tijd kun je ook de foto’s uithalen waar jij van denkt dat ze een meerwaarde voor je kunnen zijn.

Tip

Heb jij deze activiteit uitgevoerd bij één van de bewoners. Laat zekerde belangrijke punten die de bewoner jouw vertelde weten aan de rest van het team.

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Print
Onderwerpen
Deel activiteit