Activiteit

Maak spandoek voor familie

Wie supportert op de voetbal, maakt een spandoek. Dus waarom het idee niet gebruiken om familie en kennissen een duwtje in de rug te geven en een spandoek aan de buitenmuur van het woonzorgcentrum hangen? Laat het doek ophangen door de bewoners van de dementieafdeling, bijvoorbeeld, die soms niet goed beseffen wat er gebeurt buiten hun bubbel.

In WZC Castelmolen hebben ze een spandoek gemaakt voor de familie. Daardoor weet familie ook dat er aan hen wordt gedacht door bewoners van de dementieafdeling die niet goed beseffen wat er gebeurt buiten hun afdeling.

Per bewoner van de afdeling werd een papieren hart gemaakt met daarop de naam en een handafdruk. Deze harten werden vervolgens samengebracht op een spandoek. De spandoek werd opgehangen zodat deze goed zichtbaar is voor familie.

Waarom een spandoek?

Een spandoek maken is een proces waaraan de bewoners samen te werk gaan. Wil je het groepsgevoel op de afdeling of tussen bepaalde bewoners in het woonzorgcentrum versterken en hen een gezamenlijk doel geven? Dan is dit een perfecte activiteit hiervoor.

Tips
  • Gebruik materiaal dat weerbestendig is. Een spandoek wordt vaak buiten gehangen dus moet deze tegen een stootje kunnen.
  • Hang de spandoek op een duidelijk zichtbare plaats waar familie langskomt.
  • Laat bewoners zelf kiezen wat ze op het spandoek wensen te zetten. Willen ze er een persoonlijke boodschap op plaatsen, een tekening maken, enzovoort.. Laat hun creativiteit de vrije loop.
Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Print
Deel activiteit