Activiteit

Speel muziekbingo

Geen gewone bingo waar één persoon vooraan staat, die met de regelmaat van de klok een nummertje afroept. Neen hoor, we pakken het deze keer anders aan. Bingo hoeft niet altijd met getallen, maar kan ook met muziekfragmenten.

cloud_download 4 downloads
Update
Versie 2 is toegevoegd! Deze versie gebruikt een PowerPoint om de muziekbestanden af te spelen en het juiste antwoord te tonen. In tegenstelling tot de originele versie waarbij je de muziekfragmenten met een afspeellijst beluisterd.

Let wel: gebruik de juiste bingokaarten voor de versie die je gebruikt, in de downloads zijn deze herkenbaar via de bestandsnaam "versie1-..." en "versie2-..."

Doel
Plezier maken!
 We werken rond reminiscentie, maar ook het competitiegegeven is aanwezig. We maken er een gezellige, sociale middag van.

Aanpak
  • Zet de PowerPoint presentatie klaar (zie downloads "versie2") of zet de muziekfragmenten (zie downloads "versie1") in een afspeellijst op de computer.
  • Bezorg iedere deelnemer een speelkaart.
  • Versie 1: speel deze de muziekfragmenten random af of maak op voorhand verschillende afspeellijsten waarin je de volgorde aanpast.
  • Versie 2 (update): overloop de slides van de PowerPoint, de eerste "klik" start een muziekfragment, een tweede "klik" toont de afbeelding van het juiste beeld bij het fragment.
  • De muziekfragmenten die geraden zijn worden afgedekt op de kaart. Hiervoor kan je jetons of bijvoorbeeld doppen van flessen gebruiken. 
  • Diegene die als eerste een kaart vol heeft is de winnaar!
Extra tip
Afhankelijk van het doelpubliek is het vinden van de oplossing niet altijd even gemakkelijk. Dus, als ze een liedje niet direct herkennen geef dan gerust wat tips.

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Print
Deel activiteit