Activiteit

Maak een muziekslinger

Niets dat zo snel herinneringen en emoties oproept als muziek. Die werkt niet alleen helend, maar ook verbindend. Door aan bewoners en hun entourage te vragen naar hun favoriete nummer, maken we een muzikale slinger.

cloud_download 1 download
Probeer dit initiatief uit als je:
  • Een activiteit zoekt waarbij het hele woonzorgcentrum betrokken kan worden;
  • Bewoners op een muzikale manier met elkaar en anderen wil verbinden.
Hoe ga je aan de slag?

Begin met één bewoner die een favoriet muzieknummer selecteert. Vervolgens mag deze bewoner voor de camera uitleggen waarom dit nummer zo’n speciale betekenis voor hem of haar heeft. Het muziekfragment mag zo kort of lang zijn als deze persoon graag zelf wil doorgeven. Aan het eind van de video geeft de bewoner de estafettestok door aan een volgende persoon, die ook een nummer mag selecteren. Deze video wordt vervolgens op de sociale media van het woonzorgcentrum gedeeld. De video’s kunnen ook in groep bekeken worden.

Extra tips

Over muziek praten is leuk, maar het is nog leuker om de video zo expressief mogelijk te maken. Misschien speelt de bewoner wel graag op een instrument, en kan hij of zij een stuk uit het nummer spelen. Er kan ook gezongen of gedanst worden, een (klein)kind kan aan bod komen in de video...

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Print
Deel activiteit