Activiteit

Plaats een postbus voor berichten aan bewoners

Niet alle bewoners zijn al helemaal mee met de digitale evolutie. Een gepixelde babbel via Skype of een berichtje via Facebook blijft voor velen een stuk abstracter dan het fysieke alternatief. Daarom plaatste Residentie Park Lane aan het begin van de lockdown een speciale postbus voor bewoners. Want niets is zo fijn als een brief, kaartje of pakje krijgen van iemand die je lief is.

Probeer dit initiatief uit als je:
  • Je bewoners graag extra in de watten legt
  • Communicatie tussen bewoners en familie wil stimuleren
  • Een geschikte plek hebt om de postbus te plaatsen
Hoe ga je aan de slag?

Installeer een grotere postbus aan de ingang van het woonzorgcentrum of de afdeling. Die is speciaal bedoeld voor pakjes, brieven en verwennerijen van familie en vrienden. Je kan de postbus bovendien mooi versieren. Zo laat je zien hoe belangrijk dit initiatief voor jullie is, maar inspireer je ook buurtbewoners om hun steun te betuigen.
Plaats bij de postbus kaartjes, papier en pennen. Zo kunnen passanten een tekst, brief of tekening voor de bewoners achterlaten.

Voeg extra smaak toe

Wil je naast je bewoners ook je medewerkers in de bloemetjes zetten? Plaats dan een extra postbus, enkel voor hen. En om al die mooie berichten nog meer in de verf te zetten, kan je de briefjes en tekeningen die daarin gepost worden op een centrale plek hangen. Wat is er meer hartverwarmend dan een ‘wall of fame’ vol warme woorden?

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Deel activiteit