Activiteit

Stel ruimte ter beschikking voor muziekverenigingen

Recreatiezalen in zorginstellingen staan ’s avonds vaak leeg terwijl verenigingen op zoek zijn naar een betaalbare oefenruimte voor hun koor of orkest. Sommige bewoners missen hun eigen muziekvereniging of avondje uit en vinden het fijn ook dichtbij ‘huis’ live muziek te kunnen ervaren.

Probeer dit initiatief uit als je:
  • De participatie met de buurt wilt versterken
  • Bewoners ’s avonds gratis entertainment wilt bieden
Hoe ga je aan de slag?

Onderzoek of er onder bewoners, bezoekers, vrijwilligers en personeel mensen zijn die contacten hebben met muziekverenigingen. Bied deze mensen met hun vereniging aan gratis gebruik te maken van jullie recreatiezaal. Probeer dit in eerste instantie intern via de nieuwsbrief of een poster in de zorginstelling. Als dit niet lukt kan je ook zelf verenigingen benaderen.

Maak goede afspraken met elkaar. Denk aan iemand die de mensen binnenlaat maar zorgt dat de bewoners, die niet zelfstandig naar buiten kunnen, binnen blijven. Spreek af wie de drankjes verzorgt en dat er wordt gezorgd dat de recreatiezaal na afloop proper achtergelaten wordt.

Voor de vereniging is het belangrijk dat ze niet al te veel gestoord worden door bewoners en dat ze kunnen bellen als ze zien dat een bewoner weg wil of hulp nodig heeft. Dit kan een goede taak zijn voor een vrijwilliger van het zorgcentrum.

Extra tip

Betrek de bewoners bij de muziekvereniging. Spreek bijvoorbeeld af dat de vereniging af en toe optreedt voor de bewoners. Je kan nog verder gaan door bewoners deel uit te laten maken van het koor.

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Print
Deel activiteit