Activiteit

Doe 'Rust Roest' bewegingsoefeningen

Databank met 73 bewegingsoefeningen die individueel op de kamer gedaan kunnen worden

Het project kan op verschillende manieren worden ingezet:

Dagelijkse oefening via de Facebookpagina

Dagelijks om 10u verschijnt er op de facebookpagina een nieuwe oefening. Deze oefeningen kunnen via de interne infoschermen worden gedeeld of kleinkinderen kunnen online (via Skype, Whatsapp, …) de oefeningen samen met de grootouders uitvoeren.

Oefeningen op de kamer met foto's of filmpjes op Youtube

Tevens is het mogelijk om de foto's die zich op de website bevinden op A4 te printen en te lamineren. Zo kan een bewoner op zijn kamer dagelijks een andere oefening uitvoeren. De foto's kunnen worden ontsmet en opnieuw gebruikt.
Ook kan er aan de hand van Youtube filmpjes getoond worden van de oefeningen: https://www.youtube.com/channel/UCgDgM4aZDfoZP1oSLstIFuA

Rust Roest post

Twee wekelijks ontvangen de deelnemers van project Rust Roest post. Die post bevat een fotokaartje en afbeeldingen die illustreren hoe je een oefening uitvoert. Elke deelnemer krijgt post op maat, want iedereen is anders!

Het project Rust Roest

In tijden van COVID-19 is het voor iedereen van belang om te blijven bewegen. Daarom wil het project ‘Rust Roest’ oudere personen in woon- en zorgcentra aanzetten tot extra beweging. De oefeningen zelf, het nut per oefening en gradaties zijn terug te vinden op de website. Tevens zijn er video's van de oefeningen beschikbaar.
Rust-roest is een bewegingsproject dat ontstond in Wijkgezondheidscentrum Botermarkt te Ledeberg. Door studenten ergotherapie aan de Arteveldehogeschool werd het verder uitgewerkt en aangepast zodat het actueel ook bruikbaar is in WoonZorgCentra.
Wijkgezondheidscentrum Botermarkt wil, nu meer dan ooit, inzetten op verbondenheid in de wijk. Daarom is het project Rust Roest niet stopgezet. Al kunnen de deelnemers in het woon-en zorgcentrum niet langer bezoek ontvangen, ontvangen ze wel post van het Rust-Roest-team in het wijkgezondheidscentrum. Door een nauwe samenwerking met de ergotherapeuten, wordt de post steeds afgestemd op de veranderende situatie van de bewoner. Dat werkt motiverend!

De databank van 'Rust Roest' bevat 73 bewegingsoefeningen voor oudere personen. Individuele activiteiten kunnen op basis van deze oefening opgesteld worden.

Website: https://www.arteveldehogeschool.be/ergotherapie/rustroest_elke/

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Print
Onderwerpen
Deel activiteit