Activiteit

Seizoenschilderij maken

Deze activiteit brengt kunst in huis! We maken per seizoen een schilderij op een groot canvas en hangen deze op in de gang. Per seizoen kan er dan afgewisseld worden. Deze activiteit vergroot het groepsgevoel en stimuleert de creativiteit bij bewoners (met dementie).

Bewoners zitten samen aan tafel. De taken worden verdeeld. Eén groep schildert, een tweede groep gaat in tijdschriften op zoek naar prenten of woorden passend bij het thema of seizoen. Je kan bewoners laten schilderen met een borstel of met de handen (en hen eventueel een plastieken handschoen aantrekken vooraf).

Stap1: Canvas voorbereiden met afplaktape. Hierdoor ontstaan vlakken. (Tip: Gebruik gekleurde tape, dit zorgt ervoor dat bewoners duidelijk zien wel vlak ze kunnen inschilderen).

Stap 2: Schilder alle vlakken. Een groot canvas zorgt ervoor dat verschillende bewoners tegelijk kunnen werken aan het schilderij.
Stap 3: Laat het werk drogen en haal de tape eraf.
Stap 4: Kleef de gevonden afbeeldingen op de canvas (laat bewoners mee beslissen wat waar komt) en werk het schilderij eventueel af met kleine details.

Laat bewoners kiezen wat ze het liefste doen: schilderen of zoeken naar prenten/woorden in tijdschriften. Laat bewoners ook mee de kleuren kiezen.

Sommige bewoners hebben veel sturing nodig, anderen minder. Je kan bv. de vakken die in een bepaalde kleur geschilderd moeten worden aanduiden met een stip. Bewoners zien dan op deze manier welke vakken ze mogen schilderen. Het is ook niet erg als er buiten de lijntjes gekleurd wordt, artistieke vrijheid staat voorop!

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Print
Deel activiteit