Activiteit

Maak een eigen tv-programma

Hoe blijf je voor verbinding zorgen met de buurt? Nostalgische verhalen over volkse figuren in een eigen televisieprogramma gegoten.

Verloop

Maak een tv-programma met verhalen van boeiende figuren uit de omgeving van het woonzorgcentrum. Bewoners (her)kennen deze volkse figuren van vroeger of hebben er horen over vertellen. Kies een een gepaste titel. In dit voorbeeld werd er gekozen voor de titel 'Den Babbelaar'.

Voorbereiding

Indien je de mogelijkheid hebt kan je samenwerken met een schrijver, is dit een voordeel. Misschien zit er wel een scenarist onder de bewoners, familieleden of vrijwilligers.

Het stramien van elke uitzending staat vast: na een inleiding volgt een korte reportage over de omgeving waar de ‘figuur van de dag’ heeft geleefd. In een plezant kwartiertje wordt dan het verhaal verteld en elke uitzending eindigt met een lied dat speciaal voor die uitzending wordt gemaakt.
Regelmatig zullen ook gastvertellers en muzikanten hun opwachting maken. Het wordt dus uitkijken naar deze ‘kortfilmpjes’ waarmee om de twee maand de mensen een aangename brok nostalgie en amusement zal worden aangeboden.

De bewoners kunnen de afleveringen op hun kamer bekijken. Maar ook andere kunnen de afleveringen bekijken via Facebook of You Tube.

Raak geïnspireerd door de 2 afleveringen van woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw Roosdaal.

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan