Activiteit

Laat bewoners hun levenswijsheden delen met de buitenwereld

Bewoners van woonzorgcentra hebben een leven lang kennis van onschatbare waarde vergaard. Die lessen kunnen en moeten doorgegeven worden aan volgende generaties. Breng hen met elkaar in contact.

cloud_download 1 download

Dit is een initiatieven ingezonden door studenten orthopedagogie aan AP Hogeschool Antwerpen. Uit 130 inzendingen kozen we er drie.

Probeer dit initiatief uit als je:
  • Bewoners in contact wil brengen met jongeren;
  • Kennis aan volgende generaties wil doorgeven.
Hoe ga je aan de slag?

Via de sociale media van het woonzorgcentrum of de familieleden van de bewoners verspreid je een oproep. Iedereen die dat wil — vrijwilligers, familie, buitenstaanders — kan een vraag insturen om aan de bewoners voor te leggen. ‘Welke waarden vindt u tot op de dag van vandaag onmisbaar?’, bijvoorbeeld, of ‘Hoe ga je om met verandering?’.
De manier waarop de bewoners antwoorden kan variëren. Sommigen zullen hun antwoord willen opschrijven, anderen spreken het liever in terwijl een zorgverlener filmt. Waar mogelijk kunnen de vraagsteller en de bewoner elkaar zelfs ontmoeten.

Voeg extra smaak toe

Als de formule aanslaat, kan je maandelijks een compilatie maken van de origineelste antwoorden. Wie weet is er aan het eind van het jaar genoeg inspiratie voor een mooi boekje met adviezen van bewoners.

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Print
Deel activiteit