Activiteit

Neem een zelfgeschreven lied op

Muziek doet iets met de bewoners. Het is fijn om bekende liederen te zingen, maar het is eens zo fijn als je zelf met hen een lied kunt schrijven en inzingen. Je zet hierbij de bewoners letterlijk en figuurlijk in de schijnwerpers. Duik met jouw bewoners de (zelf ontworpen) opnamestudio in en zing samen een lied over een bepaald thema.

We zoeken een melodie, maken een tekst, oefenen wat en nemen alles op.

Als je bij de muziek ook een muziekvideo in elkaar steekt, bereiken we nog meer mensen. Het is trouwens heel leuk voor de familieleden om hun moeder, vader,... eens op een andere manier te zien. (zie You-tube in bijlage)

Participatie-mogelijkheden

De bijdrage die de bewoners zelf kunnen doen is eigenlijk eindeloos. Zij beslissen zelf de muziek en de tekst. Ook de bewoners geven aan of er een video gemaakt wordt of niet en wat hierin getoond wordt.
Eens het concept uitgelegd is, krijgen de bewoners carte blanche en is modereren en het technische gedeelte je belangrijkste taak.

Aanpassingen cognitieve mogelijkheden

Iedereen kan meedoen. Bewoners die cognitief sterk zijn, kunnen de tekst leren en meezingen.
De bewoners met dementie die de vaardigheid niet meer bezitten om een tekst te maken, leren of meezingen kunnen mee genieten van de activiteit en dansen vaak met ons mee.

Meld aan of registreer om deze activiteit volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut

Ouderenzorg-medewerkers delen activiteitsmateriaal en inspiratie met jou

  1. check Gratis activiteiten met materiaal
  2. check Op maat van ouderen
  3. check Makkelijk beschikbaar volgens thema of onderwerp

Registreer Veilig en gratis

Je bent al lid? Meld aan

Print
Deel activiteit