dinsdag, 8 februari 2022 Voorbij

Inspiratiesessie zinvolle activiteiten met de ABCD buurtbouwmethode


We wisselen weer tips uit voor een rijkgevulde activiteitenkalender. Gast Maite Mallentjer van Sproud en Sense of Home inspireert ons daarbij. Maite deelt inzichten vanuit haar rol als buurtopbouwer bij WZC Huis Sint-Jozef in Antwerpen Berchem. Daar werkt ze dit schooljaar aan het versterken van de gemeenschap in en rond het woonzorgcentrum, gebruik makend van het ABCD model, ofte asset based community development.


Details

Animatoren over het hele land zitten met dezelfde uitdaging: activiteiten bedenken voor de volgende maand. Als we de krachten bundelen komen we een stuk verder. In deze sessies inspireren we elkaar om goed op voorhand een originele activiteitenkalender te plannen.

Speciale gasten delen met ons telkens een onderwerp dat hen nauw aan het hart ligt. Daarna dagen ze ons uit om onze activiteiten op een andere manier te bekijken.

Hier vind je alvast een activiteitenkalender propvol thema's in maart. Heb je zelf al activiteiten voor maart? Top. Dan kan je ze eventueel delen met de andere deelnemers.

Tip: zet je op een rustige plek voor de sessie. Dit is namelijk een interactieve webinar. Deelnemers leren elkaar kennen en wisselen tips en ervaringen uit. Micro's en webcams gaan dus aan.

Opname van de sessie

Geen video missen? Abonneer je op ons Youtube kanaal.

Maite Mallentjer
Gast
Maite Mallentjer
Sproud en Sense of home

Maite Mallentjer is lector levenslooppsychologie aan AP Hogeschool en auteur van 'a sense of home'.Alle Hartverwarmers meetups