dinsdag, 11 januari 2022 Voorbij

Inspiratiesessie mantelzorg met UCLL


We wisselen weer tips uit voor een rijkgevulde activiteitenkalender. Gasten Katrien Peeters en Liesbet Van Vlasselaer van UCLL inspireren ons daarbij. Ze delen inzichten uit hun boek Fijne SOFA-momenten, een inspiratiegids tot een gedragen samenspel met mantelzorgers in het woonzorgcentrum. We kijken dus samen naar wat de rol en bijdrage van mantelzorgers kan zijn voor zinvolle dagbesteding en hoe begeleiders wonen en leven daar rekening mee kunnen houden.


Details

Animatoren over het hele land zitten met dezelfde uitdaging: activiteiten bedenken voor de volgende maand. Als we de krachten bundelen komen we een stuk verder. In deze sessies inspireren we elkaar om goed op voorhand een originele activiteitenkalender te plannen.

Speciale gasten delen met ons telkens een onderwerp dat hen nauw aan het hart ligt. Daarna dagen ze ons uit om onze activiteiten op een andere manier te bekijken.

Zet je op een rustige plek. Dit is namelijk een interactieve webinar. Micro's en webcams gaan aan zodat we elkaar kunnen leren kennen en elkaar kunnen inspireren.

Opname van de sessie

Geen video missen? Abonneer je op ons Youtube kanaal.

Katrien Peeters en Liesbet Van Vlasselaer
Gast
Katrien Peeters en Liesbet Van Vlasselaer
UCLL

Katrien Peeters is onderzoeker Health Innovation bij Research and Expertise Hogeschool UCLL. Liesbet Van Vlasselaer is lector verpleegkunde bij Hogeschool UCLL. Daarnaast is ze onderzoeker PWO Mantelzorg en zelfstandig thuisverpleegkundige bij De Cirkel.Alle Hartverwarmers meetups