Over deze website

Over Hartverwarmers

Hoeveel uren zouden er in woonzorgcentra al gekropen zijn in het bedenken en uitwerken van activiteiten? Elk team vulde op haar eigen eiland al ringmappen vol ideeën voor een zinvolle dagbesteding.

Hartverwarmers bundelt de krachten van al die begeleiders wonen en leven. Tientallen begeesterde medewerkers delen hier op de website heel concrete activiteiten die je makkelijk zelf kan uitproberen dankzij briefings en voorbeeldbestanden.

Deze website wordt gemaakt voor en door medewerkers in ouderenzorg

Hartverwarmers is er voor al die begeleiders die dag, in dag duizenden ouderen meer zin in het leven geven. De hartverwarmers-website is de plek voor medewerkers om elkaar goesting te geven. Om inspiratie op te doen uit elkaars werk, om contact te leggen en om zelf waardevol bij te dragen binnen hun eigen organisatie en binnen de hartverwarmersgemeenschap.

Ontstaan van hartverwarmers

Het begon tijdens de eerste dagen van de eerste lockdown

Deze website startte heel klein. In de eerste dagen van de lockdown deelden enkele medewerkers van woonzorgcentra een handvol inspirerende initiatieven. Die waren bedoeld om het quarantaineleven voor bewoners net dat tikkeltje warmer, aangenamer en draaglijker te maken. We doopten de initiatieven ‘Hartverwarmers’ en bracht ze samen op deze website. Het aantal initiatieven bleef gestaag groeien. Dankzij dankzij de genereuze kennisuitwisseling van al die medewerkers, ging de teller zelfs boven de honderd. Het werd dan ook snel duidelijk dat het woord ‘hartverwarmers’ niet langer enkel naar de initiatieven verwees, maar ook naar de mensen die er elke dag voor zorgen dat bewoners, bezoekers en andere medewerkers in woonzorgcentra zich thuis voelen.

Deze website is er voor hen. Voor zij die met een flinke dosis creativiteit en goesting een verschil maken in het leven van onze ouderen. Met de initiatieven op deze website hopen we dan ook om jou en alle medewerkers van woonzorgcentra te inspireren om te doen wat jullie het beste doen: harten verwarmen.

Extra hulp welkom

Wil je graag je steentje bijdragen?

Sinds midden maart 2020 stuurden medewerkers al meer dan honderd hartverwarmende initiatieven in. We kregen ook een heleboel voorbeeldbestanden en briefings voor veel van die initiatieven, zodat iedereen er vlot zelf mee aan de slag kan.

Da’s al veel, maar het is nog maar de start. Er is nog zoveel meer te doen in woonzorgcentra.

Blader eens even rond. Op deze website en in je geheugen. Is er een activiteit die nog ontbreekt? Een initiatief dat jullie in het woonzorgcentrum opzetten waar daarna nog over gepraat werd? Waar je een glimlach van op je lippen krijgt nu je er aan terugdenkt?

Laat het weten aan al die andere Hartverwarmers. Op deze website kan je zelf activiteiten aanvullen.

Zo kan je een activiteit toevoegen

Verantwoordelijke uitgever

Frederik Vincx

Soulcenter BV
Wolvertemsesteenweg 72
1850 Grimbergen
1000 Brussel


In samenwerking met

Herlinde Dely
Maite Mallentjer
Tinneke Claes