Workshop

Formuleer samen jullie visie op wonen en leven

Deze aanpak biedt een inspirerende en gestructureerde manier om jullie visie op wonen en levenvorm te geven. Het is een cocreatieve aanpak waarbij je ofwel met een kernteam van enthousiastelingen of met al je medewerkers samen aan de slag kan gaan.


Duur: 1u Deelnemers: Veranderteam wonen en leven
Materiaal: Posters

Waar dient het voor?

Uit onderzoek blijkt dat mensen de zaken die ze zelf hebben gecreëerd meer waarde toekennen dan wanneer het hen kant-en-klaar wordt aangeboden (het Ikea-effect). Cocreatie zorgt ervoor dat medewerkers zich betrokken voelen en enthousiast worden over de verandering.

Een visie creëren helpt leiders en hun teams om geïnspireerd te worden en gemeenschappelijke doelen te formuleren. Het zorgt voor richting en betekenis. Het helpt het team hun energie te focussen op wat belangrijk is. En het zorgt voor een grotere betrokkenheid van teams bij de organisatie.

Door na te denken over de gewenste toekomst van je woonzorgcentrum en de principes en strategieën te bepalen die daarvoor nodig zijn, creëer je toewijding van de teams.

Zo'n gedeelde visie creëren hoeft geen zware oefening te zijn. Het kan ook energiek en luchtig aangepakt worden, met toch een concreet eindresultaat.


Stappen

Download de pdf

Print de posters op groot formaat

cloud_download Download